Creatief digitaal voor groep 7-8

Tof resultaat na het maken van één van onze opdrachten? Wij zijn erg benieuwd!

STUUR JE CREATIE IN!

Krump Dans

Isis laat zien wat de basis bewegingen zijn voor KRUMP. Samen oefenen jullie de stappen, en geef je je eigen draai aan het dansje!

Dans mee!

Krump Cultuur

Danser Raymond neemt ons mee in het ontstaan van KRUMP. Maar wat is KRUMP nu eigenlijk, en waarom dansen ze zo?! We kijken naar de motieven van toen- en nu, want nog steeds is KRUMP een uitlaatklep voor veel dansers uit de hele wereld.

Nu je geleerd hebt wat de basis bewegingen zijn, kun je zelf je eigen KRUMP dans maken.

Maak je eigen Krump dans
Voor in de klas of thuis

Wat is hier gebeurd?!

Kijk mee met Urban Explorer Bob Thissen, en ontdek de verhalen achter verlaten gebouwen. Hoe zou jouw school of huis er uit zien als het 200 jaar leeg zou staan?

BEKIJK FILMPJE
OPDRACHT VOOR IN DE KLAS

Teken jezelf als stripfiguur

Ga op bezoek bij striptekenaar Emma Ringelding. En ga zelf aan de slag met het tekenen van een stripfiguurtje. Kijk goed naar de stand van ogen, wenkbrauwen en mond om emoties uit te drukken. Gebruik emoji’s als hulpmiddel.

STRIPTEKENAAR EMMA
OPDRACHT OM ZELF TE DOEN

Wat zeg jij nou?!?

Lees de strip van Emma. Kies daarna één van de volgende lege strips uit en maak er een grappige tekst bij: strip 1, strip 2, strip 3, strip 4.
Tip: Maak nu je eigen strip met jezelf als hoofdpersoon.

LEES DE STRIP
Opdracht voor in de klas

Speuren naar sporen

Kijk mee met archeoloog Emile en ontdek welke schatten er onder jouw voeten te vinden zijn. Wat zouden jullie willen begraven voor de archeoloog van de toekomst?

BEKIJK HET FILMPJE
OPDRACHT OM ZELF TE DOEN

Zelf speurneuzen!

Stel dat jij zelf een bijzonder voorwerp vindt. Wat zou het kunnen zijn? Wat zou je erover willen weten? Ga als een archeoloog op onderzoek uit en schrijf een spannend verhaal.

BEKIJK DE OPDRACHT
Opdracht voor in de klas

Filmpje kijken met Cinekid

Cinekid zocht speciaal voor jullie een animatie uit: Whiteland.
Bekijk eerst de introductie, daarna de animatie Whiteland. En in de afsluiting legt Dicky nog een passende opdracht uit: Stel je voor dat de figuren aan het eind konden praten…

BEKIJK WHITELAND
opdracht om zelf te doen

Maak je eigen kleipoppetje

In het filmpje zie je hoe je dat doet. Bedenk zelf hoe je het poppetje af gaat maken en welke houding je hem geeft. Nodig: klei, plank/placemat, mesje.

BEKIJK HET FILMPJE
Opdracht voor in de klas

Lekker bassen met Maarten

Basgitarist Maarten Bakker vertelt je van alles over dit bijzondere instrument. Ga daarna op het digibord zelf aan slag met deze digitale basgitaar.

BEKIJK HET FILMPJE
OPDRACHT OM ZELF TE DOEN

Deel 2: bassen met Maarten

Bassist in een popgroep. Lijkt het je wat? Hier kun je vast oefenen! Maak je eigen baslijn met Musicca.com en laat die aan je klasgenoten zien.

BEKIJK HET FILMPJE
OPDRACHT VOOR IN DE KLAS

Wat droom jij?

In dromen kan zomaar van alles gebeuren. Bekijk het filmpje van de theatermakers van Het Filiaal en ga aan de slag met het schrijven van je eigen droombeelden. Leg alvast pen en papier klaar.

BEKIJK FALLING DREAMS
OPDRACHT OM ZELF TE DOEN

Droomflarden

Denk aan een droom die je hebt gehad. Blader door oude kranten of tijdschriften en knip woorden en korte stukjes uit die bij jouw droom passen. Plak een gedicht van absurde flarden. Rijmen mag maar hoeft niet.

MAAK HET GEDICHT
OPDRACHT VOOR IN DE KLAS

Robotdans

Zin om even lekker te bewegen? Kijk dan naar dit filmpje en maak je eigen hiphop robotdans.

DANS MEE